VAN DE CSAK ............!

Vadas

Hozzávalók: 3-4 kg húshoz

(szarvas, marha, őz, vad, házi nyúl, disznó hús.)

Páclé:

4 nagy sárgarépa 2 nagy fehérrépa  karikára vágva

1 nagy hagyma   4 gerezd foghagyma

10 szem egészbors

2 babérlevél

ecet hogy lehessen érezni

Megfőzni 1 óra minimum kihűteni.

Majd hűtőbe betenni 1-2 napra.

Majd a zöldséget kivenni 1 kis olajon megdinsztelni majd rá a húst és felönteni a lével 3 evőkanál cukrot karamelizálni és bele a lébe. Puhára főzni.

 Puha húst összeszeletelni a zöldséget össze turmikszolni húst vissza a lébe Tejföllel lisztel besűrűsíteni. 1-4-et rotyanjon.

Zsemlegombóc:

16 zsömlét felkockázni megpirítani olajon. Kihült zsemlére önteni langyos tejet jól összerázni letakarni hogy átpuhuljon.

Petrezselyem zöldet összevágni rászórni keverni. 2 zsömlénként 1 tojást összekeverni gombócokat formázni. Sós vízbe kifőzni.

 

Hírek

  • Receptek
    2023-03-31 14:51:19

    Vadas.

Asztali nézet