VAN DE CSAK ............!
Vadas
Hozzávalók: 3-4 kg húshoz
(szarvas, marha, őz, vad, házi nyúl, disznó hús.)
Páclé:
4 nagy sárgarépa 2 nagy fehérrépa karikára vágva
1 nagy hagyma 4 gerezd foghagyma
10 szem egészbors
2 babérlevél
só
ecet hogy lehessen érezni
Megfőzni 1 óra minimum kihűteni.
Majd hűtőbe betenni 1-2 napra.
Majd a zöldséget kivenni 1 kis olajon megdinsztelni majd rá a húst és felönteni a lével 3 evőkanál cukrot karamelizálni és bele a lébe. Puhára főzni.
Puha húst összeszeletelni a zöldséget össze turmikszolni húst vissza a lébe Tejföllel lisztel besűrűsíteni. 1-4-et rotyanjon.
Zsemlegombóc:
16 zsömlét felkockázni megpirítani olajon. Kihült zsemlére önteni langyos tejet jól összerázni letakarni hogy átpuhuljon.
Petrezselyem zöldet összevágni rászórni keverni. 2 zsömlénként 1 tojást összekeverni gombócokat formázni. Sós vízbe kifőzni.
Hírek
Vadas.